Renkaat

EtusivuRenkaat

Talvirenkaat

Talvirenkaita on käytettävä 1.11.–31.3. välisenä aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää. Vaikka talvirenkaita ei tänä päivänä tarvitse vaihtaa vain kalenterin mukaan, autoilijan tulee ennakoida, ettei talvi pääse yllättämään. Siksi ei ole sama, millä renkailla liikenteeseen lähdetään.

Rengasmarket tarjoaa markkinoiden luotettavimmat auton talvirenkaat. Olipa haussa kitkarenkaat tai nastarenkaat, oikea valinta on aina Rengasmarket. Valitse Continental, Gislaved tai Matador. Lue lisää rengastestien menestyjistä Ajankohtaista-osiossa.

Nastat vai kitkat?

Renkaiden kehittymisen ansiosta nastarenkaat ja kitkarenkaat ovat lähentyneet ominaisuuksilta toisiaan. Nasta- ja kitkarengas -vaihtoehtoja punnitessa kannattaa miettiä esimerkiksi sitä, millaisilla teillä pääsääntöisesti ajaa, kuinka paljon ajaa ja miten kokenut kuski ratissa on.

Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla lain mukaan vähintään 3 mm. Talvirenkaiden turvasuositus lumisella ja jäisellä kelillä ajettaessa on kuitenkin vähintään 5 mm turvallisuuden maksimoimiseksi.

Turvallisuuden kannalta tärkeää on sekin, että kaikki renkaat kuluvat tasaisesti. Siksi renkaita ostettaessa ei yleensä kannata säästää ostamalla vain kahdet uudet renkaat tai käyttämällä useamman eri valmistajan renkaita sekaisin.

Kesärenkaat

Suomen suvi on kesärenkaiden kulta-aikaa. Kesärenkaiden tärkeimpiä ominaisuuksia ovat hyvä pito tiehen ja kyky vastustaa vesiliirtoa. Kesärenkaita valitessa kannattaakin kiinnittää huomiota niin renkaan pitoon kuin nopeusluokkaan. Laadukkaat kesärenkaat takaavat lyhyet jarrutusmatkat säällä kuin säällä.

Autoilijana voit vaikuttaa rengasvalinnoilla moneen muuhunkin asiaan, kuten polttoaineen kulutukseen, ajomukavuuteen ja liikenneturvallisuuteen. Kevyt vierintävastus pienentää polttoaineen kulutusta, mikä tekee ajosta taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää.
Kesärenkaita voi käyttää Suomessa sään ja kelien sallimissa rajoissa. Siksi ei ole sama, millä kesärenkailla liikenteeseen lähdetään. Oikea valinta kesärenkaita valittaessa on aina Rengasmarket ja markkinoiden luotettavin tarjonta: Continental, Gislaved, Matador ja Viking. Lue lisää rengastestien menestyjistä Ajankohtaista-osiossa.